Η Αφύπνιση της πνευματικότητας του ατόμου και των υπερβατικών δυνατοτήτων του ενισχύονται από τις Συμβολικές απεικονίσεις εν γένει,αλλά και από το αρχετυπικό σύμβολο του Ερπετού.
Το Αρχέτυπο Σύμβολο του Ερπετού

Η Αφύπνιση της πνευματικότητας του ατόμου και των υπερβατικών δυνατοτήτων του ενισχύονται από τις Συμβολικές απεικονίσεις εν γένει,αλλά και από το αρχετυπικό σύμβολο του Ερπετού.

Διαθέτει άμεσα φιλοσοφικές προεκτάσεις και σχετίζεται με την έννοια της Αναγέννησης και της αιώνιας κίνησης, όμως του έχουν αποδοθεί και σκοτεινές πτυχές που ίσως οφείλονται κυρίως στις θρησκευτικές παγιωμένες πεποιθήσεις που μετέτρεψαν Αρχέτυπα Σύμβολα όπως αυτό σε αρνητικά φορτισμένες εικόνες συνδέοντάς τα με την πηγή του Κακού. Πως αποσυμβολίζεται όμως το Αρχέτυπο Σύμβολο του Ερπετού;

Και πως εξελίχθηκε η σέκτα που φέρει το όνομά του; ας δούμε παρακάτω:

Το Αρχέτυπο Σύμβολο του Ερπετού

Στην μυθολογία το ερπετό συμβολίζει την Γονιμότητα και την Τεκνοποίηση, τον Θάνατο και την ανάσταση ( λόγω της αλλαγής του δέρματός του που σχετίζεται με την αναγέννηση) και στις πρώιμες σχολές Μυστικισμού ήταν το σύμβολο του Λόγου. 

Το «Φως» καθορίζεται μεταφορικά από το ερπετό που αποκαλείται “Kundalini”, που βρίσκεται κουλουριασμένο στην βάση της σπονδυλικής στήλης και παραμένει αδρανές στον άνθρωπο που ακόμη δεν έχει αφυπνιστεί.

Ας δούμε μερικές απεικονίσεις του Ερπετού στην παγκόσμια φιλοσοφία και στα διάφορα Φιλοσοφικά  Συστήματα: Στην Κίνα βλέπουμε ένα αρσενικό και θηλυκό Fu-Xi-and-Nu-Wa-mythological-serpentsζευγάρι με ανθρώπινα χαρακτηριστικά και ερπετόμορφα σώματα ( ο Fu Xi και η Nu Wa) που ήταν η ίδια η πηγή δημιουργίας των ανθρώπων.

Στην Σουμεριακή παράδοση ήταν η Annunaki Nin-Khursag και ο σύζυγός της Enki που είχαν το καθήκον να δημιουργούν εργάτες. Ο Enki είναι γνωστός και ως το ερπετό που απεικονίζεται στην Γένεση – Εκείνος που μας έδωσε την δυνατότητα της σκέψης και της λογικής απόδοσης, και για αυτό εξορίστηκε από τον αδελφό του Enlil. Για τους Ινδουιστές ήταν το Κοσμικό ερπετό Ananta που ήταν υπαίτιο για την δημιουργία του Κόσμου.

Το επόμενο ερπετό ήταν ο Γιός του Enki Ningizzidda, που ήταν ένα γνωστό σύμβολο για τους Σουμέριους, τους Αιγύπτιους και τους Θιβετιανούς. Σύμφωνα με τον Zecharia Sitchin, το ερπετό αυτό οδήγησε τους Θεωρητικούς να υποθέσουν πως ήταν ο Θωθ εκείνος που δημιούργησε την μυστηριακή σχολή και εξάπλωσε τις ιδέες της διαφώτισης, επεκτείνωντας τις ιδέες του πατέρα του και την ίδια την Φιλοσοφία. 

Αν ο Enki και ο Ningizzidda κυριάρχησαν στις πεποιθήσεις του  κόσμου, τότε αυτή η σχολή μάθησης θα ήταν πόλος έλξης για εκείνους που αποζητούσαν την γνώση για το υπερβατικό. Στο Συμβούλιο της Νίκαιας είχε υποστηριχθεί πως «Οι δυναμεις των Θεών ήλθαν από την Αίγυπτο, στην οποία και υπερίσχυσαν οι Ερπετόμορφοι θεοί. 

Ο Εnki και ο υιός του». Υπήρχε μάλιστα και μία Μεγάλη Λευκή Αδελφότητα (Λόγω της λευκής ενδυμασίας τους) που δημιούργησε μία μυστηριακή σχολή στην Karnak. Ένα παρακλάδι τους μετουσιώθηκε στους Αιγυπτιακούς Θεραπευτές που ήταν γνωστοί στην Ιουδαία ως Εσσαίοι. 

Η Αρχέτυπη μορφή του Ιησού (που ήταν Εσσαίος) πιθανόν μυήθηκε στην Αίγυπτο και την Μυστηριακή σχολή μετατρέποντας τον Εαυτό του στον Υπέρτατο Μύστη.

Τελικώς η Annunaki έχασε τον έλεγχο της Γης και του Πληθυσμού της που αναπτυσσόταν ραγδαία και δημιουργούσε τις αποικίες και τις διάφορες κοινωνικές δομές. Εκείνοι που ακολούθησαν την ιδεολογία του ερπετού επιζητούσαν την συντήρηση της ιδεολογίας μέσα σε αυτή την ραγδαία ανάπτυξη των νέων θρησκειών, και την προφύλαξή της από τις επικείμενες απειλές.

Για να προστατεύσουν τον εαυτό τους αλλά και για να ενθαρύνουν τους ανθρώπους να ακολουθήσουν τις διδαχές τους ανέθεσαν σε απεσταλμένους (οι Απαστράπτοντες) να εξιστορήσουν μέσα από παραβολές τις διδαχές αυτές, που μπορούμε να ανακαλύψουμε στην λαογραφία διαφόρων πολιτισμών, που λάτρευαν το Ερπετό και όντα όμως οι Quetzalcoatl, Cihuacohuatziti, και Cihuacohuatl στο Μεξικό και το Περού, τον Βασιλιά Naga της Ινδίας και τα τέκνα του, τους Nagin, την Po Nagar στο Βιετνάμ, που ήταν η πρώτη Αυτοκράτειρα, και τις ερπετοειδείς Θεότητες που ήταν πανέμορφες γυναίκες των δέντρων  και των ποταμών.

Η Θεά – Ερπετό της Αιγύπτου Wadjet ήταν η προστάτιδα της Γης, των Βασιλιάδων και των γυναικών που κυοφορούσαν. H Προχριστιανική Βρετανία επίσης ήταν από τις περιοχές στις οποίες λατρευόταν το Ερπετό.

Η Ενέργεια του Ερπετού

Παρ’όλα αυτά οι απεσταλμένοι δεν ήταν αρκετοί για να εδραιώσουν τις θέσεις της διδασκαλίας του ερπετού, ειδικά όταν είχαν να αντιμετωπίσουν νέες παγιωμένες θρησκείες και βασίλεια που ισχυροποιούνταν με πολιτικές και στρατιωτικές υπερδυνάμεις. 

Για αυτό προωθήθηκαν γάμοι πολιτικών συμφερόντων για να ισχυροποιήσουν ακόμη περισσότερο τις οικογένειες που κατείχαν την δύναμη αυτή.  Επίσης απεικονίζεται μέσα από την γαμήλια ένωση του θεικού με το Minoan-Snake-Goddessανθρώπινο για να αναδείξει την ανάδυση των υπερανθρώπινων δυνάμεων μέσα από τις διδαχές αυτές, που όμως δεν έχουν πάντα ευτυχή κατάληξη.

Ένας πρίγκηπας που ήταν μυημένος στα μυστήρια του Ερπετού έφερνε γνώση και πλούτη στην οικογένεια που εισχωρούσε. Ήταν αυτή η πηγή γνώσης που έφερνε στην ισχύουσα οικογένεια το πλεονέκτημα απέναντι στους υπόλοιπους.

Πέρα από τις παραβολικές και μυθικές απεικονίσεις και εξιστορήσεις, το ερπετό συμβολίζει την Ζωτική ενέργεια που βρίσκεται κρυμμένη σε αδράνεια σε κάθε ανθρώπινο Ον. Είναι όπως είδαμε και παραπάνω μέσα από την «Γαμήλια ένωση», η ένωση της Αρσενικής και της Θηλυκής ενέργειας που επιφέρουν την αρμονία και την πνευματική ισορροπία. 

Οι πολιτισμοί ανά τις χιλιετίες έχουν αποκαλύψει την ενέργεια αυτή που είναι γνωστή ως Prana στα Σανσκριτικά, ως Chi στην Κίνα, ως Ki στην Ιαπωνία.. «Το σύμβολο του Ερπετού έχει πολλά νοήματα: Άγνοια, ενέργεια, δυαδικότητα, θάνατος, χρόνος και αλλαγή, αναγέννηση…»

Τα κοσμικά Ερπετά ( Αφού όπως είδαμε παραπάνω το σύμβολο του  Ερπετού βρίσκεται διάσπαρτο στις παραδόσεις του κόσμου) κουβαλούν μέσα τους μία μεταμορφωτική σημασία που περιλαμβάνει τις αξίες της ανανέωσης, της μετενσάρκωσης αλλά και της μετάδοσης διαδικασιών ζωτικότητας διαμέσω των γενεών, μίας πνευματικής Αθανασίας. Αυτή η γνώση σχετίζεται με την κεκρυμμένη Θεική πλευρά του ανθρώπου..

Ακόμη και σήμερα οι ερευνητές και οι επιστήμονες ανά τον κόσμο μελετούν την σημασία του αποσυμβολισμού του Κοσμικού Ερπετού σε παραδοσιακούς Πολιτισμούς. Πρόκειται για ένα αρχέτυπο που μιλά για την ιδέα της κοινής θεικής φύσης που ενυπάρχει στον άνθρωπο, που ξεπερνά την πολιτισμική του καταβολή, κάτι που μαρτυρά και η εμφάνισή του στις παραδόσεις όλου του κόσμου σχεδόν. 

Είναι ένα παγκόσμιο σύμβολο που μεταφέρει το μήνυμα πως είμαστε άρρηκτα συνδεδεμένοι μεταξύ μας μέσα από την θεική- πνευματική πνοή που βρίσκεται σε ύπνωση μέσα μας, ώσπου να ανακαλύψουμε τις δυνάμεις της και βαδίσουμε τον πνευματικό δρόμο της Εξέλιξης…



Αντλήθηκαν πληροφορίες απο: mindhack
Ταξίδι στο Ανεξήγητο

Ταξίδι στο Ανεξήγητο

Ταξίδι στο Ανεξήγητο.Ένα ταξίδι στον κόσμο του ανεξήγητου, του μυστηρίου και της αναζήτησης